Google

čtvrtek 6. září 2007

Před návštěvou papeže záplavy a sníh.



V Rakousku se začínají projevovat následky chladna
a vytrvalého deště.

Obyvatelé hornorakouského města Steyr byly dnes ráno ve 3 hodiny probuzeni hlasy sirén, které upozorňovaly na nebezpečný vzestup vodní hladiny, neboť vodoměr na Ennsu hlásil 2,7 m nad normální stav. Při výšce 3,20 m se zde řeka vylévá z břehů. Očekávány jsou další srážky a zvýšení vodní hladiny je odhadováno na 3,50 m, takže dojde k zaplavení komunikací.

Ochlazení přineslo nejen záplavy, ale i nadílku sněhu v Alpách, několik centimetrů sněhu se objevilo i na střechách domů v Salcburku.

Z nepříjemného počasí nemají radost především organizátoři návštěvy papeže Benedikta XVI., která se má uskutečnit 8.září 2007 ve slavném poutním míste Maria Zell. Na příjezd papeže se hodně dlouho těšila většina Rakušanů (85 procent obyvatel se hlásí k římsko-katolické církvi).

Mimo Rakušanů se na pouť do Maria Zell chystalo mnoho křesťanů z Čech a Moravy. Papeže se rozhodla přivítat i skupina cyklistů z jižních Čech, která do alpského poutního místa (180 km) dnes odstartovala z Borovan na Českobudějovicku. Vzhledem k teplotám mírně nad nulou a vytrvalému dešti se jistě jedná o akci hodnou obdivu.

Žádné komentáře:

Okomentovat