Google

sobota 9. srpna 2008

Pohoří na Šumavě bude asi jen pro vyvolené.

Kdo má peníze, může třeba koupit město, aneb vrací se železná opona.
Majitelé luxusních pensionů, které vyrůstají na místě vysídleného městečka Pohoří na Šumavě, se nechtějí spokojit s tím, že získali atraktivní a levné místo k podnikání, ale tvrdě jako Jezinky po Smolíčkovi Pacholíčkovi jdou za svými dalšími sobeckými zájmy.

Jen prstíček si Jezinky-velkoměstští podnikatelé v českokrumlovském okrese ohřáli a už chtějí dovnitř celí a chtějí vzít Jihočechům největší bohatství, to jest nádhernou přírodu, památky, tradice - a hlavně venkovskou svobodu a volnost pohybu. Uřady nyní vyřizují jejich žádost zákázat vjezd do osady Pohoří na Šumavě. Místní lidé projíždějící podél Pohořského potoka k hraničnímu přechodu do Rakouska údajně ruší klid hostů v penzionech.

Ty tam jsou plány prvního polistopadového starosty Pohorské Vsi, že závora byla odstraněna a Pohoří bude obnoveno a bude z něho opět živá obytná osada. Ten tam je i první starosta i jeho obytný dům, který tam okázale začal stavět. Současný starosta už na vývoj nemá žádný vliv, může jen čekat, jestli mu do osady, patřící k jeho obci, bude povolen vstup, nebo ne.

Pro své zákeřné úmysly tito podnikavci patrně bez problémů získali ochránce přírody a životního prostředí, neboť ti jsou vždy a všude pro každý zákaz vstupu. A úředníci na pověřených obcích a na kraji? Jsou jenom lidé, co mají také rádi peníze a svá teplá křesla a nemají rádi konflikty s bohatými a mocnými. Takže to vypadá, že kdo z běžných českých občanů se do Pohoří na Šumavě ještě nepodíval, už se tam asi nepodívá.
Pohoří na Šumavě (1).
Pohoří na Šumavě (2).
Pohoří na Šumavě (3).
Pohoří na Šumavě (4).
Pohoří na Šumavě (5).
Pohoří na Šumavě (6).
Pohoří na Šumavě (7).

1 komentář:

  1. Byli jsme v Pohoří naposledy letos v červenci. Je tam krásně a doufám, že nesmysl se zákazem vjezdu neprojde. Argumemem, že okolo jedoucí auta ruší hosty by se mohl ohánět každý putykář a žádat o zákaz vjezdu třeba do celých Budějovic. Tam jsou po městě přece také hotely a penziony.

    OdpovědětVymazat